Όλα τα άρθρα

Συμβουλές για διατήρηση της ασφάλειας στο σπίτι

Συμβουλές για διατήρηση της ασφάλειας στο σπίτι

Ο ρόλος του σπιτιού αποτελείται από δύο μέρη, το ένα ως δίχτυ ασφαλείας και το άλλο ως ένα μέρος που υπάρχουν πιθανότητες για ατυχήματα όπως για παράδειγμα το ρεύμα, το νερό, οι ολισθηρές επιφάνειες και άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στη σωματική μας ακεραιότητα.

 

Για αυτούς τους λόγους είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιθεωρείτε το σπίτι σας έχοντας στο μυαλό σας πάντα την ασφάλεια.

Αναζητήστε σημεία ή περιοχές που μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία όπως για παράδειγμα οι σκάλες, καλώδια, υγρά , ντουζιέρα.

Ακόμη, δώστε έμφαση σε συσκευές που μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα ή φωτιά όπως για παράδειγμα φούρνος, τα μάτια κουζίνας, ηλεκτρικά καλώδια που έχουν ξεφτίσει, χαλασμένες πρίζες και μπαλαντέζες, κεριά και καπνοδόχοι.

 

Παρομοίως, η ηλεκτροπληξία μπορεί να οφείλεται σε χαλασμένα ηλεκτρικά καλώδια, πρίζες και συσκευές που λειτουργούν κοντά σε νερό.

Ακόμη, πραγματοποιήστε έλεγχο για πηγές τοξικών αναθυμιάσεων όπως φούρνοι που λειτουργούν με γκάζι, θερμοσίφωνες, καλοριφέρ και στεγνωτήρια και ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές μεγάλης κυκλοφορίας που ενέχουν πολλούς κινδύνους, όπως πηγές νερού και ηλεκτρισμού.