Όλα τα άρθρα

Εσωτερική Αιμορραγία: Πως μπορούν να παρουσιαστούν Εκδηλώσεις, ποια η Θεραπεία και οι πιθανές Επιπλοκές;

Εσωτερική Αιμορραγία: Πως μπορούν να παρουσιαστούν Εκδηλώσεις, ποια η Θεραπεία και οι πιθανές Επιπλοκές;

Για να αντιμετωπιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η εσωτερική αιμορραγία, πρέπει πρώτα από όλα να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα.

Πώς θα υποψιαστείτε εσωτερική αιμορραγία

Συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν εσωτερική αιμορραγία:
– Βήχας με αφρώδες κόκκινο αίμα.
– Εμετός με κόκκινο ή καφέ σκούρο υλικό.
– Μαύρη κένωση ή κένωση με αίμα.
– Καστανόμαυρα ή κόκκινα ούρα.

Αν εντοπίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, καλέστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Στη συνέχεια, δώστε στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες.

Δώστε τις πρώτες βοήθειες
– Aν ο τραυματίας έχει χάσει τις αισθήσεις του, κάνει εμετό ή βγάζει αίμα από το στόμα, ξαπλώστε τον στο πλάι για να διευκολύνεται η αναπνοή του.
– Aν ο τραυματίας βρίσκεται σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, απλώστε κάτω μία κουβέρτα ή οποιοδήποτε κομμάτι ύφασμα, βάλτε τον να ξαπλώσει ανάσκελα και φροντίστε τα πόδια του να είναι 20-30 εκ. ψηλότερα από το έδαφος, ακουμπώντας τα σε ένα μαξιλάρι ή σε ένα μικρό σωρό από ρούχα. Σκεπάστε τον με ένα ελαφρύ ύφασμα, αλλά φροντίστε να μη ζεσταίνεται πολύ.
– Aν είστε απολύτως σίγουροι πως δεν έχει υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι, τον αυχένα ή τη σπονδυλική στήλη, γυρίστε απαλά το κεφάλι του στο πλάι, ώστε να απομακρύνετε το ενδεχόμενο πνιγμού σε περίπτωση που κάνει εμετό.
– Όσο περιμένετε το ασθενοφόρο, μην αφήνετε τον τραυματία να πιει ή να φάει οτιδήποτε, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να χειρουργηθεί αμέσως.