Όλα τα άρθρα

Ποιες είναι οι πιο χρήσιμες και Βοηθητικές συσκευές στο σπίτι

Ποιες είναι οι πιο χρήσιμες και Βοηθητικές συσκευές στο σπίτι

Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούνται για καθημερινές εργασίες και διευκόλυνση κινήσεων , απο τις πιο απλές έως και τις πιο σύνθετες.

Συσκευές για καθημερινές ανάγκες

Οι βοηθητικές συσκευές χρησιμοποιούνται συνήθως για την εκτέλεση καθημερινών απλών εργασιών. Στο μπάνιο οι επιλογές περιλαμβάνουν πτυσσόμενες καρέκλες για το ντους, μπάρες, λεκάνες, ρυθμιζόμενα τηλέφωνα μπάνιου με ένα μοχλό, καθρέπτες χειρός με λαβές απο αφρολεξ για εύκολο κράτημα. Στη κουζίνα, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείτε ήδη πολλές ηλεκτρικές συσκευές. Μπορείτε όμως να βελτιώσετε τη χρήση τους, βρίσκοντας νέους τρόπους για να προσαρμόζετε τις δουλειές σας όπως ένα ανοιχτήρι βάζων που στερεώνονται ή κοντάρι με λαβή για να πιάνετε τα αντικείμενα στα ψηλά ράφια.

Συσκευές για κίνηση και κινητικότητα

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν βοηθητικές συσκευές για τη βελτίωση της κινητικότητας τους είναι πολλοί. Ένα μπαστούνι, οι πατερίτσες ή ένα αναπηρικό αμαξίδιο βοηθούν σημαντικά στο βαθμό της ανεξαρτησίας σας.

Συσκευές για υγεία και καλή φόρμα

Μικρά βαράκια με διάφορες λαβές για καλύτερο χειρισμό, τα στατικά ποδήλατα, οι διάδρομοι και τα στεπ αποτελούν τα ιδανικά μηχανήματα για γυμναστική στο σπίτι. Αν έχετε πρόσβαση σε πισίνα, αναζητήστε διάφορα φουσκωτά αντικείμενα. Ακόμη, σημαντικό είναι να επιλέξετε συσκευές και δραστηριότητες που δεν καταπονούν τις αρθρώσεις.

Συσκευές για συγκέντρωση πληροφοριών

Η γνώση είναι δύναμη και μπορούμε να πούμε ότι η δύναμη είναι ανεξαρτησία. Χρήσιμες βοηθητικές συσκευές είναι ο υπολογιστής και η πρόσβαση που παρέχει στο διαδίκτυο. Αν δεν γνωρίζετε τη χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου, απευθυνθείτε κάποιον από το οικείο σας περιβάλλον, να σας βοηθήσει στη μάθηση και χρήση του.

Ανοιχτό μυαλό

Οι βοηθητικές συσκευές δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα για όλους. Συνήθως όμως όσοι τις δοκιμάζουν, θαυμάζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται πιο εύκολη η ζωή τους. Για να διατηρήσετε την ανεξαρτησία σας, να είστε αντικειμενικοί όσον αφορά τους σωματικούς περιορισμούς σας και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να τους ξεπερασετε. Ολες οι συσκευές λειτουργούν για τον ίδιο σκοπό. Ανεξάρτητα απο το ν είναι κάτι που κάνετε κάθε μέρα σίγουρα οι συσκευές θα σας προσφέρουν διευκόλυνση και βοήθεια.

Όλες οι συσκευές λειτουργούν για τον ίδιο σκοπό. Ανεξάρτητα απο το αν είναι κάτι που κάνετε κάθε μέρα, σίγουρα οι συσκευές θα σας προσφέρουν βοήθεια και διευκόλυνση.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: MAYO CLINIC ΄Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ΄