Όλα τα άρθρα

Οι κατηγορίες των αναπνευστικών προβλημάτων και η Θεραπεία

Οι κατηγορίες των αναπνευστικών προβλημάτων και η Θεραπεία

Αρκετές διαταραχές της ανώτερης αναπνευστικής οδού μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή, ειδικά στα παιδιά. Οι πιο κοινές είναι η ψευδομεμβρανώδης λαρυγγίτιδα, η επιγλωττίτιδα και η βρογχίτιδα.

Ο συριγμός, ο ήχος που παράγει ο αέρας που περνά από στενωμένες αεροφόρους οδούς, μπορεί να είναι κοινός και στις τρεις αυτές παθήσεις και μπορεί να ηχεί παρόμοια με το συριγμό του άσθματος.

 

Ψευδομεμβρανώδης λαρυγγίτιδα

Η λαρυγγίτιδα προκαλείται από κάποιον ιό που μολύνει το λάρυγγα, τη τραχεία και τους βρόγχους. Είναι πιθανότερο να προσβάλλει παιδιά ηλικίας μεταξύ των 3 μηνών και των 8 ετών. Τα σημεία και τα συμπτώματα είναι πυρετός, πόνος στο λαιμό, βραχνάδα και βήχας.

 

Επιγλωττίτιδα

Είναι ο χόνδρος που καλύπτει σαν καπάκι την τραχεία κατά τη κατάποση. Όταν αρχίσει να φλεγμαίνει, η κατάποση ονομάζεται επιγλωττίτιδα. Τα σημεία και τα συμπτώματα είναι πόνος στο λαιμό, πυρετός, βραχνάδα και δυσκολία στη κατάποση εξαιτίας του πόνου.

 

Βρογχίτιδα

Η βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται από πόνο και σφίξιμο στο στήθος. Είναι μία συνήθης ιογενής λοίμωξη των βρόγχων, της τραχείας και των κύριων αεροφόρων οδών στο θώρακα. Συνοδά σημεία και συμπτώματα είναι βήχας, ρίγη, μια γενική αδιαθεσία και ελαφρύς πυρετός.

 

Θεραπεία

Αν το παιδί σας έχει κάποιο από αυτά τα προβλήματα, παρακολουθείτε την αναπνοή του με προσοχή, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη της αεροφόρου οδού λόγω του οιδήματος των ιστών της. Για τη λαρυγγίτιδα και τη βρογχίτιδα η έκθεση σε ζεστό, υγρό αέρα μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση. Θα μπορούσατε να καθίσετε το παιδί σας στο μπάνιο και να υγράνετε γρήγορα τον αέρα κλείνοντας την πόρτα και γεμίζοντας τη μπανιέρα με ζεστό νερό.