Όλα τα άρθρα

Ο σημαντικός ρόλος της προσφοράς βοήθειας στον άνθρωπο

Ο σημαντικός ρόλος της προσφοράς βοήθειας στον άνθρωπο

Με σπάνιες εξαιρέσεις, όλοι θέλουμε να νιώθουμε παραγωγικοί και όταν δεν νιώθουμε έτσι, αισθανόμαστε γερασμένοι. Οπότε τι κάνετε όταν έρθει η ώρα να αφήσετε την εργασία σας ή όταν έρθει η συνταξιοδότηση, ειδικά σε περίπτωση που έχετε ταυτιστεί πολύ με την δουλειά σας και όλα τα συναισθήματα που νιώθετε, προκύπτουν από την παραγωγικότητα που προσφέρετε;

Μία λύση είναι ο εθελοντισμός. Περίπου δεκατέσσερα εκατομμύρια άτομα άνω των εξήντα πέντε ετών παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως μέντορες, σύμβουλοι, δάσκαλοι ανάγνωσης, βοηθοί σχολείου και βιβλιοθήκης, οδηγοί, βοηθοί σε νοσοκομεία και νοσοκόμοι για άτομα με δυσκινητικές λειτουργίες .

Προσφέροντας το χρόνο και τις ικανότητες σας για κάτι που αξίζει τον κόπο θα έχετε πολλά οφέλη. Εκτός από το ότι θα νιώσετε και πάλι παραγωγικοί, θα αυξήσετε την αυτοεκτίμηση σας, θα αναπτύξετε νέες ικανότητες και θα συνδεθείτε με τη κοινότητα σας. Μερικές μελέτες δείχνουν επίσης ότι ο εθελοντισμός βελτιώνει την υγεία και βοηθά στη μακροζωία. Ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε ποιες πόρτες θα ανοίξουν όταν προσφέρετε τον εαυτό σας.

  • Αν θέλετε να γίνετε εθελοντής αλλά δεν γνωρίζετε πως, ρωτήστε τις υπηρεσίες υγείας και φροντίδας (στη πόλη των Τρικάλων), τη τοπική κοινότητα, το νοσοκομείο, το σχολείο. Αν έχετε πάθος με κάτι συγκεκριμένο, όπως το να συμβουλεύετε τους νέους ή να βοηθάτε ανθρώπους που δεν ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν, ρωτήστε σε αντίστοιχους οργανισμούς που παρέχουν το είδος των υπηρεσιών στις οποίες θα θέλατε να λάβετε μέρος. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε και με φιλανθρωπικά ιδρύματα.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: MAYO CLINIC ΄Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ΄