Όλα τα άρθρα

Εξάσκηση του εγκεφάλου για ενδυνάμωση και παραγωγικότητα της ζωής του ανθρώπου

Εξάσκηση του εγκεφάλου για ενδυνάμωση και παραγωγικότητα της ζωής του ανθρώπου

Μόλις φτάσετε σε μεγάλη ηλικία όπου έχετε αποκτήσει κάποια σοφία, το μυαλό σας ίσως να σας προδίδει. Παλαιότερα, μπορούσατε να κάνετε τρία πράγματα ταυτόχρονα, αλλά πλέον μπορεί να δυσκολεύεστε για να εστιάσετε σε ένα. Χρειάζεται ηρεμία. Κάποια απώλεια μνήμης είναι φυσιολογική, καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος. Το άγχος και το στρες μπορούν επίσης να παρεμποδίσουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Η γήρανση συνήθως δεν επιδρά στη πρόσφατη ή στη μακροχρόνια μνήμη, αλλά μειώνεται συνήθως η βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Για να αποθηκεύσει και να ανακτήσει τις πληροφορίες, ο εγκέφαλος διενεργεί μια πολύπλοκη αλυσίδα λειτουργιών που περιλαμβάνει τα νευρικά κύτταρα. Με την πάροδο του χρόνου κάποια από αυτά τα κύτταρα μπορεί να έχουν αλλοιωθεί και να λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά.

Λάβετε υπόψη ότι ο εγκέφαλος σας μοιάζει με ένα μυ. Πρέπει να τον χρησιμοποιείτε, για να τον διατηρήσετε δυνατό.

  • Κάντε μαθήματα. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα κοινοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
  • Κρατήστε ένα ημερολόγιο.
  • Γίνετε μέλος μιας λέσχης βιβλίου ή μιας ομάδας συζητήσεων.
  • Παραμείνετε ενημερωμένοι για τη τεχνολογία. Μάθετε για τους υπολογιστές και συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιείστε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να διατηρήσετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένεια σας.
  • Εξερευνήστε τη πολιτιστική ζωή της κοινότητας σας. Παρακολουθήστε συναυλίες, διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: MAYO CLINIC ‘ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ’